Beweging is de sleutel naar gezondheid

Wie herkent het volgende beeld nou niet? Een wat gezettere man of vrouw koopt in de winkel een geniaal fitness apparaat, en pats boem enkele maanden later zit er een sixpack op en is al het vet weg. Of nog leuker, de apparaten die je beloven dat je binnen no time weer op je streefgewicht zit die bediend worden door mensen die eruit zien of ze hun hele leven in de sportschool gezeten hebben. Ja op die manier kan ik ook reclame maken.

Wat is fitness?

Fitness is iets wat op meerdere dingen kan slaan, maar zeker niet op een miraculeus apparaat dat ervoor zorgt dat je met minimale inspanning maximaal gewicht verliest en spieren aanmaakt. Hoewel mensen bij het woord fitness meteen denken aan de sportschool is het een ruimer begrip, ook sport die je thuis uitoefent wordt gezien als fitness en ja daar telt ook opdrukken, planken en buikspieroefeningen bij mee. Maar ook wanneer je een middag fanatiek gaat lopen zou je dit onder fitness kunnen rekenen. Het is in ieder geval een training die gebaseerd is op je algehele gezondheid en fitheid van je lichaam, gericht op het verbranden van vet om af te vallen en daarnaast om spieren op te bouwen.

Gezonder bewegen

Dat fitness een heel aantal ziektebeeld helpt verminderen is een logische stap als je door het fitness patroon gezonder gaat leven en meer energie krijgt. Een aantal van de ziektebeelden die je sterk kunt laten afnemen door een fanatiek fitness regime of voldoende beweging zijn:

  • Diabetes
  • Hartfalen
  • COPD

Diabetes is een van de ziektebeelden die kan ‘genezen’ door een gezonder leef- en fitness patroon. Dit is wel afhankelijk van het type diabetes, type 1 is niet te genezen waar type 2 voornamelijk ontstaat door een slecht voedingspatroon en beweeg patroon. Bij type 2 kan je dus door je dieet aan te passen en te gaan bewegen er voor zorgen dat je bloedwaardes weer normaal worden, waardoor je dus ‘genezen’ bent van diabetes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.